Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletno mesto DOBO.si je namenjeno predstavitvi naše lončarske in gumarske dejavnosti in prodaji naših izdelkov pod imenom DOBO.  Splošne in ostale pogoje poslovanja kot ponudnik in upravljalec spletne strani določa DOBO Tatjana Dobovšek s.p.. Ponudnik je tudi proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine oziroma kupec v spletni trgovini DOBO.si. Prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. Shranjeno je na strežniku spletne trgovine DOBO.si.

PODATKI O PODJETJU

Polni naziv: DOBO Tatjana Dobovšek s.p.

Naslov: Žalna 17a 129 Grosuplje

Davčna številka: 36441848 (podjetje je zavezanec za DDV)

Matična številka: 3095312000

E-pošta: info@dobo.si

Telefon: (+386) 041 662 263

TRR: SI56 600 0000 0443 264  LON d.d., Kranj

Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana.

Vpis v Poslovni register Slovenije št.0409-01-20060529-0114 z dne 29.05.2006 in sprememba podatkov v Poslovni register Slovenije št. 0463-82-20210203-003946 z dne 03.02.2021   (AJPES, izpostava Ljubljana)

Članstvo: OZS Slovenija

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  4. d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  6. f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  7. g) način plačila in dostave,
  8. h) časovno veljavnost ponudbe,
  9. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
  10. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini DOBO.si ažurirajo in spreminja pogosto in hitro. Vse cene vsebujejo DDV in smo zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Trgovina si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

NAKUPOVANJE

Vsak izdelek v spletni trgovini DOBO.si ima navedeno ime in opis izdelka, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko kadarkoli ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdekov.

Kupec se na naslednjo točko postopka premakne s klikom na gumb »NADALJUJ NA BLAGAJNO«. Sledi vnos naslova za dostavo ter izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo in uporabo storitve PayPal. Pri izbiri storitve PayPal vas bo klik na gumb »NADALJUJTE NA PAYPAL« odpeljal na spletno stran PayPal, kjer boste sledili njihovim navodilom in plačali naročeno blago. Pri izbiri bančnega nakazila boste z gumbom »ZAKLJUČI NAKUP« končali postopek naročanja, spletna stran pa bo vaše naročilo poslala v obdelavo. Potrdilo o oddaji naročila z informacijami za bančno nakazilo prejmete na vaš elektronski naslov. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene ure od oddaje naročila sporočite na naslov info@dobo.si.

PLAČEVANJE

V spletni trgovini DOBO.si sta omogočena dva načina plačevanja:

1.) Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Plačilo preko plačinega sistema PayPal

DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Dostava izdelkov iz spletne trgovine DOBO.si poteka v sodelovanju s Pošto Slovenije.
Stroški pošiljanja na naslove v Sloveniji so odvisni od velikosti naročila. Informativni izračun dostave je naveden med postopkom nakupa pred njegovim zaključkom. Pri nakupu krepilcov prstov znaša poštnina 2,00 €, za keramične izdelke pa 7,00 €.  Navedeno velja za naslove v Sloveniji.

Trgovina si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno – stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Čas dostave: Naročeno blago je pripravljeno in odpremljeno v 1-5 delovnih dneh po prejemu naročila. Trgovina DOBO.si vse izdelke pred pošiljanjem skrbno zapakira v škatlo za dostavo. Vsi izdelki so pred pakiranjem nepoškodovani in natančno pregledani. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odpreme blaga ne izvaja. V primeru da naročenega izdelka ni na zalogi, bo trgovina tem obvestila kupca po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila.

Vse dodatne informacije kupec lahko dobi na info@dobo.si ali na telefon 041 662 263.

Račun

Trgovina ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v paketu ali v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo

VRAČILO IN ZAMENJAVA BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@dobo.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: DOBO Tatjana Dobovšek, Žalna 17a 1290 Grosuplje

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljno prodajo.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v osmih dneh po prejemu vrnjenega izdelka vrne vsa prejeta plačila. DOBO.si vrne prejeta plačila potrošniku z nakazilom na potrošnikov transakcijski račun, ki ga je le-ta navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe oziroma na drug dogovorjen način.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

REKLAMACIJE IN STVARNE NAPAKE

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

VARSTVO PODATKOV

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.DOBO.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Zbiramo naslednje podatke:  ime in priimek, naslov za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba), naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljavec ne odgovarja.

Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje DOBO Tatjana Dobovšek, Žalna 17a 1290 Grosuplje

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

Dodatna pojasnila Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@dobo.si

Spletna stran www.DOBO.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

DOBO Tatjana Dobovšek s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

DOBO Tatjana Dobovšek s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina DOBO.si in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

Žalna; 09.02.2021